Vi är stolta över våra medarbetare som hjälpt företag att kommunicera med sina kunder i över 20 år.

Om oss
Ledarskap
Nyheter
Insikter
Viktiga fakta

Utnyttja kraften hos Lionbridge Lainguage Cloud för att hantera lokalisering och innehållets hela livscykel

Lainguage Cloud™ Plattform
Anslutning
Translation Community
Arbetsflödesteknik
Smairt Content™
Smairt MT™
Smairt Data™

VÄLJ SPRÅK:

meet-the-pride-header-1700x500.jpg

Lär känna vår community: dr Luciano P.

Lionbridges ämnesexpert inom Life Sciences i Rom

Lär känna dr Luciano P., en läkare från Rom som har varit en del av Lionbridges community sedan 2006. Han är ämnesexpert inom Life Sciences och arbetar med projekt och översättningar gällande kliniska prövningar. Läs vidare för att få veta mer om Luciano.

Vad gillar du mest med att vara en del av Lionbridges community?

Jag tycker om att arbeta i en mångkulturell miljö och att ha varit del av en familj redan från början.

Hur kom du in på det här området?

Jag är läkare – allmänläkare och ögonläkare. Jag hjälper gärna till med SME-granskningar, kognitiva debriefingar och redigering av medicinska dokument – efter att ha tagit hand om mina patienter, förstås. 

Vad hade du gett för råd till ditt yngre jag om du precis hade börjat arbeta inom detta område? 

Jag ger inte gärna råd, men jag tror att det viktigaste för att växa inom ett yrke är att ”lära, lära och åter lära” – att lära så länge man lever, eftersom det alltid finns mer kunskap att inhämta.

Dr. Luciano P., an Italian Subject Matter Expert for Lionbridge

Berätta lite om dina hobbyer och intressen.

Jag har flera hobbyer och intressen och min fritid ser alltid annorlunda ut. Jag älskar att programmera, lära mig nya programmeringsspråk och bygga databaser. Jag gör även mycket trädgårdsarbete med min traktor och min grävmaskin. Jag älskar att resa runt i världen med min fru och att leka med mina tre hundar, men framför allt älskar jag att flyga mitt flygplan jag går nämligen en flygutbildning. Mitt motto är: ”Man är aldrig för gammal för att sätta upp ett nytt mål eller drömma en ny dröm”.

Hur många språk talar du och vill du lära dig något nytt?

Jag kan engelska och franska och skulle vilja lära mig fler, men jag har inte så gott om tid.

Vilket är ditt favoritord eller favorituttryck på ditt modersmål och varför?

Mitt favorituttryck är: ”I cani hanno il sorriso sulla coda” (”hundar ler med svansen”). Jag älskar hundar, djur, naturen, lycka och den kärlek de delar med oss.

Vilken är din favoritmat och varför?

Min favoritmat är siciliansk mandelmassa, även kallad marsipan. Det är en kombination av intensiva smaker som tillsammans skapar en unik fröjd för smaklökarna och ögonen. Den för mig även till en fantastisk och tidlös plats, Sicilien, där min far föddes.

Dr. Luciano P., an Italian Subject Matter Expert for Lionbridge

Vad gillar du mest med det land du bor i?

Italien är ett underbart land av flera skäl: dess historia, kultur, natur, klimat samt de trevliga och kreativa människorna. Här finns det så många olika typer av landskap och några av världens vackraste städer. Sedan har vi naturligtvis vår otroliga mat också. Glöm inte heller att vårt sjukvårdssystem är bland de bästa i världen.

Vilket land skulle du vilja resa till och varför?

Jag reser mycket gärna och älskar att hitta nya platser att åka till. Jag har redan rest till många länder, bland annat de flesta länderna i Europa, Namibia, Sydafrika, Kanada, USA, Australien, Nya Zeeland, Nya Kaledonien och Indien. Men det finns fortfarande många platser kvar på listan. Vart går nästa resa? Kanske Tasmanien.

Vad är det som gör din bransch speciell enligt dig?

Hälsovården och Life Sciences-industrin är en utmanande värld i ständig förändring. Vetenskap utvecklas hela tiden och därför är det viktigt att vara uppmärksam och insatt i den senaste informationen.

linkedin sharing button
  • #life_sciences
  • #blog_posts
  • #translation_localization

Lionbridge
FÖRFATTARE
Lionbridge