VÄLJ SPRÅK:

meet-the-pride-header-1700x500.jpg

Lär känna vår community: Laura Z.

Lionbridges översättningspartner för engelska till italienska, från Venedig.

Lär känna Laura Z. som är översättare och Lead Linguist från engelska till italienska och bor i Venedig. Hon har varit en del av Lionbridges community sen 2010. Fortsätt läsa för att få veta mer om Laura.

Hur kom du in i branschen?

När jag tog min examen i Främmande språk och litteratur frågade en vän till familjen om jag var intresserad av att göra ett prov för att söka jobb som frilansöversättare på en liten översättningsbyrå. Då var jag inte helt säker på vad jag ville jobba med, så jag tackade ja av ren nyfikenhet. Efter det slutade jag aldrig översätta!

Vad gillar du mest med att vara en del av Lionbridges community?

Den viktigaste delen av att jobba med Lionbridge (och särskilt med att vara en del av Translation Units) är hur vi samarbetar, och det är det jag tycker är allra bäst.

Vad hade du gett för råd till ditt yngre jag, om hon var ny i branschen?

Plugga, läs, res och lyssna mer!

Berätta lite om dina hobbyer och intressen.

Jag gillar att gå på promenader i naturen med min partner och dotter, och lyssna på musik – helst rock och heavy metal. Jag älskar också att läsa serier och böcker, särskilt av fantasyförfattare som J.R.R. Tolkien och Terry Brooks.

Hur många språk talar du och vill du lära dig ett nytt?

Italienska är mitt modersmål. Jag kan även engelska, tyska och franska. Jag skulle vilja lära mig spanska och nederländska, bara för att nämna två ...

Laura Z., an English-to-Italian translation partner for Lionbridge

Vilket är ditt favoritord eller -fras på ditt modersmål, och varför är det din favorit?

Dalla conoscenza il potere, vilket är italienska för Eilt Druin en fras på älviska från Shannara-böckerna, som betyder "Genom kunskap, makt" eller "Genom sanning, makt." Kunskap om världen, människor och oss själva, och sanning, kan ge oss friheten och makten att göra vad vi vill.

Vad gillar du mest med det land du bor i?

Jag gillar italiensk mat, historia och konst, och är förtjust i arkitekturen och landsbygden.

Vilket land skulle du vilja resa till och varför?

Jag skulle resa till alla länder i världen. Jag är nyfiken och älskar att träffa olika människor, och jag vill upptäcka så mycket som möjligt av olika kulturer och platser.

Vad tycker du gör ditt fält speciellt?

Översättning är ett sätt att bättre förstå vad andra människor tycker och vill säga om olika saker. Det är ett sätt att få mer kunskap om världen.

linkedin sharing button
  • #blog_posts
  • #translation_localization

Lionbridge
FÖRFATTARE
Lionbridge