VÄLJ SPRÅK:

meet-the-pride-header-1700x500.jpg

Möt våra lejon: Morgane Harmignies

Community Management Business Partner i Montreal, Kanada

Följ med till Montreal för att träffa Morgane Harmignies, Lionbridges Community Management Business Partner. I sin roll arbetar Morgane med våra globala partner och interna team. På fritiden utövar hon gärna capoeira, en brasiliansk kampsport.

Berätta lite om din roll på Lionbridge.

Jag började på Lionbridge som projektledare 2007 och har jobbat i communityteamet i över elva år nu. Under den här tiden har jag hunnit vara Community Manager för Kanada, USA, Brasilien och Latinamerika, så jag har faktiskt täckt in hela Nord- och Sydamerika. Jag blir alltid fascinerad över det som sticker ut hos varje marknad och använder det för att finslipa mitt arbetssätt på marknader som jag inte känner till så väl.

Jag har också arbetat med att leda vårt provöversättningsteam och förbättra våra provöversättningsprocesser. I det ingick bland annat att samarbeta med våra sälj- och lösningsteam för att leverera provöversättningar till anbud och andra affärsmöjligheter. Jag älskar också att arbeta med kreativa affärsmöjligheter och de många olika roller jag har haft inom Lionbridge hjälper mig att ta fram skräddarsydda lösningar till våra kunder. Jag har nu en ny befattning, där jag arbetar med att förbättra globala processer inom communityhantering för att anpassa verksamheten efter det nya affärsklimatet.

Vad gillar du mest med att arbeta med vår community?

Jag är glad för alla olika kompetenser och färdigheter som jag har tillägnat mig genom att arbeta i olika roller med olika ansvarsområden och team. Det har alltid varit viktigt för mig att få möjlighet att växa och lära mig nya saker på jobbet. Jag tycker också om att arbeta med människor på olika platser i världen. Jag har studerat antropologi, historia, europeiska anbudsförfaranden och projektledning och sedan fått nytta av de här färdigheterna i alla mina roller inom communityhantering.

Det jag älskar med att jobba på Lionbridge är att jag alltid lär mig något nytt, eftersom företaget ständigt utvecklas. Det är spännande att möta nya utmaningar i det dagliga arbetet, eftersom det ger mig möjlighet att växa både personligen och professionellt.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Den ena arbetsdagen är sällan den andra lik, så en typisk dag handlar om att anpassa mig på bästa sätt efter det som har högsta prioritet just då. Jag blev tvungen att lära mig att prioritera den som behöver min hjälp mest och att tänka ut reservlösningar för situationer då två viktiga saker krockar.

Var bor du och vad gillar du mest med platsen?

Jag är fransyska och har bott i Montreal sedan 2002. Det är en väldigt internationell stad, så här kan jag träffa människor från jordens alla hörn. De flesta som bor i Montreal är lättsamma och jag lär mig mycket om andra kulturer. Montreal är också en väldigt dynamisk stad med många entreprenörer som fascinerar mig. Vi har även många fantastiska restauranger och underbara naturreservat i provinsen Québec.

Morgane Harmignies, Lionbridge Community Management Business Partner

Om jag är turist och besöker din stad, vad får jag absolut inte missa?

Eftersom jag älskar historia skulle jag definitivt ta med en turist till Old Montreal, eftersom stadsdelen är fylld av historia. I Old Montreal finns det en gammal hamn, en gammal marknad och mycket annat att hitta på, till exempel en linbana och ett ställe där man kan paddla vid en liten strand. Historia och modern tid lever sida vid sida här och det är helt magiskt, tycker jag.  Som jag nämnde tidigare finns det också många entreprenörer i Montreal, så det är alltid kul att upptäcka nyheter i stan eller äta på en ny, lyxig restaurang.

Lokalt favoritordspråk?

Je me souviens – det står på våra registreringsskyltar. Det betyder ungefär ”Jag minns varifrån jag kommer och vart jag är på väg”. Det låter kanske som en klyscha, men för mig skapas en perfekt balans genom att förena dåtid och nutid och bygga framtiden. På så sätt kan idéer utvecklas obehindrat, i harmoni med tidigare lärdomar, samtidigt som man tillgodoser framtidens behov.

Pratar du några andra språk än franska? I så fall vilka?

Jag har lärt mig sju språk, men använder bara två av dem aktivt – mitt modersmål, som är franska, och så engelska. Men jag har läst spanska, tyska, italienska, arabiska och lite latin. Det kommer till nytta när jag ska läsa källfiler, cv:n eller kommunikation från våra partner ibland – jag behöver inte googla allting. Så det är användbart i mitt jobb.

Vad tycker du om att göra på fritiden?

Capoeira! Det är en brasiliansk kampsport som kombinerar dans, akrobatik och musik. Du aktiverar varenda muskel i kroppen och arbetar med smidighet och koordination. Man samlas i grupp, sjunger på portugisiska och spelar instrument som passar till capoeira. Man kan säga att det är en sorts intim sammankomst där man träffar andra som utövar capoeira.

Vilket är det bästa karriärråd du någonsin har fått?

Visa vad du gör och förklara vad du gör så att andra kan förstå det. Det är också ett bra sätt att göra andra medvetna om viktiga frågor. Man vet aldrig, det kan komma ett tillfälle när det spelar en avgörande roll.

linkedin sharing button
  • #blog_posts

Lionbridge
FÖRFATTARE
Lionbridge